KONFERANSIER

Kommunalkonferansen 2025 ledes av Tone Foss Aspevoll.

Tone Foss Aspevoll

er daglig leder i Agenda Rådgivning. Hun har ledet kommunikasjonsarbeidet i Barneombudet, for SV på Stortinget og i Bellona, og har vært journalist og nyhetssjef i Klassekampen.

foto:

Agenda Rådgivning

FORBUNDSLEDERE

Du møter forbundslederne i LO Kommune under konferansen.

Mette Nord

er forbundsleder i Fagforbundet og styreleder i LO Kommune.

foto:

Birgit Dannenberg / Fagforbundet

Hans Ole Rian

er forbundsleder i Creo – forbundet for kunst og kultur.

foto:

Ihne Pedersen

Marianne Solberg

er forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO).

foto:

Sara Angelica Spilling

Geir Ove Kulseth

er forbundsleder i EL og IT Forbundet.

foto:

KUNSTNERISKE BIDRAGSYTERE

Kulturprogrammet støttes av KLP og Sparebank 1

Bare Egil Spellemannslag

foto:

Hverdagssurrealisten Egil Hegerberg finnes i flere musikalske konstellasjoner enn noen kan telle, blant annet som Bare Egil Band (bare Egil mutters alene med kassegitar), Ikke Bare Bare Egil Band Band (bare Egil med fullt backingband) og Bare Bare Band (bare backingbandet uten Egil med instrumentalversjoner av hans musikk). Nå kommer imidlertid den mest rotnorske og klassiske utgaven av dem alle: Bare Egils Spellemannslag. Her skal Egil kvede og steve sine låter akkompagnert av felegnikk og trekkspilleri utført av de aller fremste tradisjonsmusikerne her til lands, som Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars og mestertrekkspiller Frode Haltli. Bare Egil Spellemannslag består av: Egil Hegerberg - vokal Frode Haltli – trekkspill, gitar Roald Kaldestad – gitar, mandolin, Tuva Syvertsen – fele, hardingfele Erik Sollid – fele, hardingfele Gjermund Silset – kontrabass

Turab

foto:

har tonnevis av musikk som leder oss inn i et univers fylt med masse gleder og sorger han vil dele med befolkningen. Låtene har bemerket seg med mange radiolistinger gjennom årene, og han har vært et ansikt å se i ulike mediekanaler. Turab utfordrer dagens popmusikk ved å kombinere ulike språk både i tekst og melodi, og skriver med en sårbarhet som treffer veldig bredt på tvers av land og aldersgrupper. Han skriver om hjertesorgen som kommer av å være verdensborger med lite tilhørighet til omverdenen, og desperasjonen om å bli forstått.

BIDRAGSYTERE I PROGRAMMET

Arild Hermstad

er partileder i Miljøpartiet De Grønne (MDG). Arild har over 15 år bak seg som leder for Framtiden i våre hender, og under hans ledelse ble organisasjonen den desidert største blant miljøorganisasjonene i antall medlemmer. Arild var styreleder i Syklistenes Landsforening fra 2013-2018. Han har jobbet for en rekke frivillige organisasjoner etter at han fullførte hovedfaget sitt i geografi ved Universitetet i Bergen i 1995.Arild har også arbeidet tre år i bank, og har bak seg vel to år med økonomistudier. Han bor på Bøler i Oslo med kone, to barn og et solcellepanel på taket.

foto:

Sissel M. Skoghaug

er LOs første nestleder, valgt av LO-kongressen 2022. Hun kom da fra Fagforbundet der hun har vært nestleder siden 2013. koghaug kommer fra Oksfjord i Nordreisa, men er bosatt på Hvaler. Hun har bakgrunn som både assistent for funksjonshemmede, hjelpepleier på kirurgisk avdeling ved Regionssykehuset i Tromsø og sykepleier i Tromsø Kommune, hvor hun også hadde ulike lederstillinger. Skoghaug har bred tillitsvalgterfaring og har vært alt fra plasstillitsvalgt til hovedtillitsvalgt. Før hun i 2013 ble valgt som nestleder i Fagforbundet, var hun frikjøpt tillitsvalgt for å videreutvikle et tilbud til forbundets sykepleiermedlemmer. I Fagforbundet har hun hatt ansvaret for sykehuspolitikken, organisasjonsutvikling og kommune- og regionreform.

foto:

Trond Isaksen

Kirsti Bergstø

er leder i SV og stortingsrepresentant for Akershus valgkrets. På stortinget er hun parlamentarisk nestleder i stortingsgruppen og sitter i Arbeids- og sosialkomiteen. Kirsti kommer opprinnelig fra Nesseby i Finnmark. Kirsti representerte Finnmark på Stortinget fra 2013-2017, men som nyinnflyttet Nittedøl var hun klar for å representere Akershus fra 2021. Kirsti er utdannet barnevernspedagog, og har blant annet jobbet innen tjenester for mennesker med utviklingshemming og autisme, på krisesenter for voldsutsatte kvinner, NAV og hjelpetjenesten i Nesseby.

foto:

Terje Søviknes

er Fremskrittspartiets 2. nestleder og tidligere statsråd. Han har vært eldre- og folkehelseminister og olje- og energiminister. Søviknes har i tillegg vært ordfører i Os kommune fra 1999 til 2016 og fra 2018 til 2019.

foto:

Pia Sønstrød

Jonas Bals

(f. 1977) er fagleder i LO og er utdannet malersvenn og historiker. Han har skrevet flere bøker, og han er også anmelder og spaltist i Klassekampen. Han har blant annet utgitt bøkene Streik! En historie om strid, samhold og solidaritet (2021), Våre kamper (2023) og Tillitsvalgt. Håndbok i organisasjonsarbeid (2022), sammen med Helga Pedersen. Kampen fortsetter (2024) er hans siste utgivelse.

foto:

Siw Pessar

Tonje Brenna

er nestleder i Arbeiderpartiet og arbeids- og inkluderingsminister. Hun har ansvar for politikken knyttet til arbeidsmarked, arbeidsmiljø, pensjoner, velferd og inkludering. Før dette var hun kunnskapsminister i Støre-regjeringen. Hun har vært gruppeleder for Akershus Arbeiderparti og var valgt inn for Arbeiderpartiet i Akershus fylkesting fra 2007 til 2019. Brenna var nestleder i Akershus Arbeiderparti 2017–2019. Brenna har også vært politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og ved Statsministerens kontor. Hun var generalsekretær i Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) fra 2010 til 2012. Brenna overlevde terroraksjonen på Utøya 22. juli 2011. Hun har tidligere jobbet som ungdomssekretær i LO i Akershus og Oslo 2009–2010, og som politisk rådgiver i AUF 2007–2008.

foto:

Astrid Waller

Guri Melby

er leder i Venstre og stortingsrepresentant for Oslo. Hun sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Hun var kunnskaps- og integreringsminister i Erna Solbergs blågrønne regjering. Fra 2013-2015 var hun byråd for miljø- og samferdsel i Oslo. Etter kommunevalget i 2015 ble hun gruppeleder for Venstre i Oslo (2015–2018) og nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre. Guri ble kommunestyrerepresentant første gang da hun var 18 år. Hun har en mastergrad i nordisk fra NTNU. Du møter henne under partilederdebatten på Kommunalkonferansen 2024.

foto:

Arild Danielsen

Erling Sande

(Sp) er siden høsten 2023 kommunal- og distriktsminister i Støre-regjeringen. Erling Sande var stortingsrepresentant for Sogn og Fjordane fra 2005 til 2013, da han møtte for Liv Signe Navarsete, som var statsråd. Ved stortingsvalget 2021 ble Sande valgt til stortingsrepresentant på eget mandat. Han er utdannet cand.mag. med mellomfag i historie og samfunnsgeografi og grunnfag i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Han bor med sin familie på Vereide i Gloppen kommune.

foto:

Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Jan Christian Vestre

er nestleder i Arbeiderpartiet og Helse- og omsorgsminister. Han var næringsminister fra 2021-2024. Frem til utnevnelsen som næringsminister i 2021 var han daglig leder i møbelprodusenten Vestre. Han var også styreleder for gjenreisningen av Utøya etter terrorangrepene 22. juli 2011 fra 2013-2017. Vestre er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

foto:

Øyvinn Myge/NFD

Alexander Skadberg

Alexander Skadberg er barnevernsbarnet fra Colombia som ble adoptert til Norge og endte opp som barnevernsbarn igjen. Han kjente tidlig på en sorg over å ikke passe inn, og et sinne over at ingen forsto seg på ham. Ting endret seg for Alexander da han i 2012 skapte Alexanders Metode, en sprø idé som skulle bli begynnelsen på hans utrolige reise som foredragsholder. Siden den gang har han reist rundt og formidlet foredragene sine over hele Norge. Han deler historien fra sin vanskelige oppvekst - fra rusmiljøet, kriminalitet og barnevernet. Han forteller åpent om vanskelige familieforhold, tiden i ungdomshjem, om adopsjon, overgrep, AD/HD og mobbing. Om den vonde virkeligheten mange barn lever i. Felles for tematikken er psykisk helse hos barn og unge.

foto:

Eva Joly

er en norskfødt fransk politiker, jurist og tidligere forhørsdommer. Hun er internasjonalt kjent for sin kamp mot korrupsjon og økonomisk kriminalitet. Eva Joly har arbeidet mange år i Frankrike, og som forhørsdommer har hun blant annet stått i spissen for avsløringen av korrupsjonen i oljeselskapet Elf Aquitaine og i storbanken Crédit Lyonnais. Fra 2002 til 2005 var Eva Joly spesialråd i Justisdepartementet med ansvar for Norges arbeid internasjonalt mot korrupsjon og hvitvasking. I perioden 2005 til 2008 var hun tilknyttet Utenriksdepartementet som leder for arbeidet mot korrupsjon og økonomisk kriminalitet i Norges hovedsamarbeidsland for bistand. I 2009 stilte hun til valg for det franske grønne partiet og ble valgt inn som representant i Europaparlamentet, hvor hun ledet utviklingskomiteen. Joly ble gjenvalgt som representant i Europaparlamentet i 2014.

foto:

Knut Strand

Gaute Børstad Skjervø

er leder i AUF. Før han ble valgt som leder var han nestleder i fire år. Skjervø satt fra 2022-2024 i den regjeringsoppnevnte Ekstremismekommisjonen som la frem sin NOU «Felles innsats mot ekstremisme» våren 2024. De siste årene har Skjervø holdt hundrevis av foredrag om nettopp ekstremisme, og om at vi hver dag må ta kampen.

foto:

Martin Kolberg

Martin Kolberg er kjent som en sentral skikkelse i norsk politikk. Har markerte seg spesielt i Arbeiderpartiet både som sekretær og som stortingsrepresentant. Fra 1973 til 1986 var Martin Kolberg tilsatt som organisasjonssekretær i Arbeiderpartiet, med unntak av perioden 1977–1981, da han var sekretær i AUF. Denne perioden var han også vararepresentant til Stortinget. Fra 1986 til 1992 hadde han stillingen som kontorsjef i Arbeiderpartiet. Kolberg var statssekretær (stabssjef) ved statsministerens kontor under Gro Harlem Brundtland fra 1995 til 1996. Han var partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009. Han var opptatt av å videreutvikle en fast ideologi for partiet og å styrke forholdet til fagbevegelsen. I hans tale til Aps landsmøte i 2005 formante han med de populære ordene delegatene at Arbeiderpartiets støttespillere er: «...fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen». Allerede som 15-åring ble han LO-medlem. Han var stortingsrepresentant for Buskerud fra 2009 til 2021. Her var han først andre nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen i perioden 2009 til 2013 og var komiteens leder fra 2013 til 2017. Fra 2017 til 2021 medlem var han medlem av Stortingets utenriks- og forsvarskomite.

foto:

Arbeiderpartiet

Eirik Friberg Ekrann

er administrerende direktør for analyseselskapet Ipsos, som blant annet gjennomfører det store samfunnsstudiet Norsk Monitor. Han er utdannet med mastergrad i statsvitenskap fra NTNU, har hatt ulike lederroller i analyse-, konsulent og strategiselskap, samt vært strategisk rådgiver for norske og internasjonale selskap.

foto:

Trygve Svensson

er leder for Tankesmien Agenda. Han har jobbet på CEO-office i Equinor, og som statssekretær i Nærings-og handelsdepartementet. Han har vært rådgiver i Arbeiderpartiet og har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen.

foto:

Kaja Bruskeland & Elen Sonja Klouman

Skjalg Stokke Hougen

er rådgiver i tankesmien Civita. Han er utdannet statsviter med en mastergrad fra Universitetet i Oslo. I Civita jobber Skjalg med en rekke temaer, blant annet velgerbevegelser og ideologiske strømninger i samfunnet, med et særlig blikk på det konservative.

foto:

CF-Wesenberg / kolonihaven.no

Rima Iraki

er journalist og har bred erfaring som programleder i NRK. Hun ledet «Dagsrevyen» i mange år, og har også vært programleder for utenriksprogrammet «Urix». Hun har også ledet store satsninger som «Nasjonalt minnearrangement for 22. juli», og id-programmet «Festen etter fasten».

foto:

Julia Marie Naglestad

Kommunalkonferansen 2025

Kommunalkonferansen 2025 avholdes 16. - 17. juni 2025
på Clarion Hotel Oslo Airport